Er du på udkig efter ny bil? Det er billigere at købe en brugt bil, og den vil jo stadig være ny for dig. Du har garanteret hørt rædselshistorier om, hvordan folk er blevet snydt, når de har købt en brugt bil. Enten går bilen hele tiden i stykker og skal på værksted, eller også har de mistet en masse penge. Men sådan behøver det ikke at være.

Du kan sagtens købe brugte, billige biler uden at købe katten i sækken. Der er flere forholdsregler, du kan tage, når du køber en billig, brugt bil, hvis du gerne vil blive godt kørende. Og hvem vil ikke det?

Køb hos en forhandler

Det sikreste er altid at købe hos en forhandler. Her får du reklamationsret på to år og en garanti på et halvt år, hvis altså ikke du fraskriver dig den for at få en endnu billigere, brugt bil.

Hos forhandleren er bilen som regel også altid gjort ren og pæn både ud- og indvendig. Og det er nu engang mere lækkert at sætte sig ind i en bil, der dufter af ny bil – selvom den ikke er det – end i en der er støvet og måske endda lugter af røg.

Du risikerer heller ikke, at der er restgæld tilbage i bilen, som ikke er blevet betalt, og som du kommer til at hænge på, hvis du køber din billige, brugte bil privat.

Endelig har du også den mulighed, at forhandleren kan tage din nuværende bil – hvis du har sådan en – i bytte, så den brugte bil, du vil købe, bliver endnu billigere.

Tjek synsrapporten

Er der plader på den billige, brugte bil, du har udset dig, så tjek nummerpladen i Færdselsstyrelsens register af synsrapporter. Her kan du se, om der tidligere har været alvorlige problemer med bilen, så den ikke er gået igennem syn. Reparationer, som du kan risikere, giver problemer senere. Du kan også tjekke, om kilometertallet stemmer overens med det tal, tælleren i bilen viser.

Køber du en billig, brugt bil hos en forhandler, vil der sjældent være plader på bilen, så skal du bruge stelnummeret på bilen for at finde synsrapporten i Færdselsstyrelsens register.

Prut om prisen

Både hos den private sælger og hos forhandleren kan du prutte om prisen. Der er dog flest muligheder hos forhandleren.

Tager forhandleren din brugte bil i bytte, kan du forsøge at presse prisen på den lidt op. Eller du kan få forhandleren til på den nye, brugte bil at montere trækkrog eller give dig ekstraudstyr, som radio, vinterdæk eller lignende med i prisen.

Husk fornuften

Stol altid på din sunde fornuft og mavefornemmelse. Er der noget, du synes virker forkert, så glem det, eller sov i det mindste på det, før du handler, så skal du nok blive godt kørende i din billige, brugte bil.