Rigtig mange børnefamilier er afhængige af bilen, og bruger mange timer på de danske veje. Børn i bilen kan give forældrene udfordringer på vejen, fordi at børnene hurtigt bliver utålmodige og begynder at kede sig.

Under længere køretur f.eks til Lalandia, Bonbonland eller Legeoland, kan det være en rigtig god idé, at planlægge bilturen så børnene har noget, at beskæftige sig med under turen. Kort fortalt behøver børn hverken at kede sig eller miste tålmodigheden helt, fordi der ikke er noget at lave i bilen. 

Børnebøger er både sjovt og lærerigt

Mange børn er vokset op med tablets enheder, hvor der både er spil og film til rådighed i alle aldre. Desværre skaber en ipad også en del uro, og spil kan fylde så meget i dagligdagen, at alt andet bliver tilsidesat. En spændende børnebog er kort fortalt en af de bedste løsninger fordi, at børnene lærer en masse nye ord, og samtidigt får de deres læse egenskaber forstærket.

Til mindre børn er bøger til 2-4 årige er godt valg, fordi det styrker dem i både at læse og forstå, hvad de læser. Generelt er det vigtigt, at forældrene læser i mindst 20 minutter hver dag, fordi læsninger udvider ordforrådet og træner sproget.

Derfor skal du læse med dit barn hver dag

Alle skolebørn bliver anbefalet at læse hver eneste dag, og det gælder uanset om du er på længere bilture, på sommerferie eller weekendtur. Det eneste du skal gøre er, at medbringe et par bøger med i bagagen.

Du behøver ikke købe helt nye bøger, og faktisk kan du som alternativt låne børnebøger helt gratis på de danske biblioteker. Er budgettet stramt, kan du også købe brugte børnebøger til billige priser på den blå avis, eller i dit lokale loppemarked.

8 grunde til læse med dit barn 

  • Læsning udvikler dit barns ordforråd
  • Læsning træner dit barns sprog
  • Læsning skaber bånd og forståelse
  • Læsning træner fantasien og kreativiteten 
  • Læsning lærer dit barn at koncentrere sig
  • Læsning aktivere hjernen 
  • Læsninger giver dit barn nyt viden 
  • Læsning reducere stress

20 minutter hver dag er nok 

Man behøver ikke læse i timevis hver eneste dag. Faktisk er 20 minutters læsning hver dag rigeligt. Dit barn kan læse bøger stort set alle steder, og ingen har sagt at børn skal sidde på deres værelse imens.

Læsning i bilen er et perfekt sted, fordi barnet ofte helt glemmer tiden og ikke har fokus på uret. Under længere køreture, er dette en rigtig god idé, fordi en af forældrene også kan give sig tid til læsningen. Hvis du ikke køre i bil hver dag med dit barn, så kan du i stedet aftale, at dit barn læser 20 minutter imens mor eller far laver aftensmad.

Selvom man er en travl familie, så kan man godt sætte nogle rammer, for ellers kommer man ikke i mål i forhold til børns udvikling. Har man ældre søskende eller bedsteforældre, kan de med fordel også hjælpe til, så alle får noget positivt ud af det.