Der er masser af spændende udflugtsmål i Danmark og fordi vores land er relativt lille, kan mange områder besøges og opleves på blot en enkelt dag.

Her får I 3 gode forslag til øer i Danmark, som er nemme at komme til og fulde af gode oplevelser.

Mandø

I Vadehavet ligger en lille naturperle. I sig selv er Vadehavet en nationalpark og et besøg værd – men områdets mindste ø er også charmerende.

Man kan udelukkende komme til øen, når der er lavvande. Det er der to gange i døgnet. For turister anbefales det at tage med Mandøbussen fra byen Vester Vedsted. Her ligger også Vadehavscenteret som også er et besøg værd.

Mandøbussen er en traktor med en passagervogn efterspændt, som kører på selve havbunden til den lille, flade ø. Det er også muligt at komme til øen i egen bil ved hjælp af den såkaldte Låningsvej. Gør I det, skal I være meget opmærksomme på tidevandstabellen, så I ikke bliver fanget midt ude i havet, når det bliver højvande.

På selve øen kan I nyde atmosfæren og tage på guidede ture i naturen eller på øen generelt. Der er også en kro, hvor I kan nyde lidt lækkert mad.

Sprogø

Midt i Storebælt ligger Sprogø og på vejen ad Storebæltsbroen krydser I den lille ø, som bærer på masser af historie. Allerede i Middelalderen var øen en del af den danske hovedfærdselsåre. Valdemar den Store opførte endda et fæstningsværk på øen og ruinerne kan stadig ses.

Øen huser også et tidligere kvindehjem, som flittige læsere eller filmentusiaster måske kender fra filmen og bogen Journal 64. Dette kan også besøges, ligesom fyrtårnet.

Derudover er der masser af natur på øen, som er en lille og lidt glemt perle i Danmark.

Det er ikke muligt at forlade Storebæltsbroen på Sprogø, og vil I gerne besøge øen, er I derfor nødt til at booke en guidet tur. Dem er der dog masser af. Vojens Taxa og Servicetrafik er én af arrangørerne – og I kan aftale et opsamlingssted der passer præcis til jer. Se mere her.

Æbelø

På Nordfyn ligger den lille Æbelø. Det unikke ved øen er, at man kan gå til øen – henover havbunden, når der er lavvande. Faktisk er det den eneste måde at komme til øen på, hvis I ikke kan ro eller sejle og gåturen er i sig selv en oplevelse.

Øen er et smukt naturparadis med et ynglende havørnepar og masser af smukke klinter og strande. I dag er øen ubeboet, men engang boede der 40 mennesker på øen. Husene og den gamle skole står der endnu og vidner om tidligere tiders ø-liv.

I kommer til Æbelø ved at køre i bil til Lindøhoved og parkere bilen her.

Der er altid en lille smule vand på havbunden, så husk gummistøvler. Tjek i øvrigt tidevandstabellen, så I ikke risikerer at stå i vand til hoften på vejen tilbage.

Benyt jer eventuelt af en af de guidede ture i området. Så er I ikke helt på egen hånd.