Har du stået med din forsikringsmand og mekaniker i røret på en kold regnvejrsdag, så ved du, at bilferier er en hel del sjovere, når der ikke er nogen ubehagelige overraskelser på vejen. Vil du undgå, at bilen bryder sammen med familien på bagsædet, kan det derfor være en rigtig god idé at tjekke bilen, før du tager på skiferie. Læs med her, hvor vi forklarer, hvorfor og hvordan.

Hvert år rejser flere tusinde af danskere på bilferie med et godt læs i bagagerummet og fuldt hus på bagsædet. Bilferien er den ideelle måde at komme hinanden – venner såvel som familie – ved. Lad ikke en defekt forlygte, defekte sikkerhedsseler eller manglende olie ødelægge jeres gode humør. Læs med her og tjek bilen, før du, dine venner og familier tager hul på jeres fantastiske bilferie.

Spar penge – send din bil til syn, inden du tager på bilferie

Det lyder måske mærkeligt, men der er gode penge at svare, hvis du sender din bil til synstjek eller syn hos en autoriseret mekaniker, inden du tager på bilferie.

Det koster nemlig meget mere – både tid, penge, besvær og ærgrelser – at få bilen repareret på en motorvej flere timer syd for den danske grænse.

En mekaniker vil ikke alene kunne tjekke bilens drift og sikkerhed, men også være med til at sikre, at bilens komfort forbliver i top fra ende til anden, når du rejser på bilferie.

Skal du have din sendt din bil til syn? Så kan du med fordel tage et kig her!

Hvad skal jeg have styr på, når jeg rejser på bilferie?

Kort fortalt: En hel del! Hvad angår din bil og kommende bilferie, bør du særligt være varsom på færdselsreglerne i de lande, du kører igennem, sikkerheden og komforten i din bil og ikke mindst lovpligtige krav.

Har du ikke fået sendt din bil til syn eller synstjek i tide, kan du selv forsøge at tjekke bilen, inden du læsser den med tasker, venner og familiemedlemmer. Er det første gang, at du tjekker sikkerhedsforanstaltningerne i bilen, bør du blandt andet være opmærksom på

  • Om bremsepedalen fungerer, som den skal – selv i glat føre.
  • Om du har tilpas med olie, bremse- og sprinklervæske til hele turen.
  • Om alle lygterne er hele, fri for snavs og lyser/blinker, som de skal.
  • Om dæk og hjulfælge er ubeskadigede, af samme type og optimale til de vind- og vejrforhold, du rejser til. Hertil er det desuden en god idé at tjekke dækkenes lufttryk, når bilen først er læsset.

Kør forsigtigt, og husk alle dine papirer

Skulle uheldet alligevel være ude, er det vigt, at du har alle de vigtige papirer, police- og registreringsnumre med dig. Sørg for at tjekke, at du har de rigtige dokumenter liggende tæt på førersædet, og indhent de informationer, du alt for længe har manglet.

Det er desuden lovpligtigt at anvende advarselstrekant, hvis uheldet er ude og at bruge sikkerhedsvest, hvis du går i stå på en motorvej.

Er der styr på det, playlisten og det gode humør, ønsker vi dig en rigtig god bilferie!