Tag familien med på biltur til Sverige, og byt hotel og fly ud med masser af nærvær, naturoplevelser og sjove stunder. Læs med her, og find ud af, hvad især Sydsverige har at byde på for børnefamilier.

Er du til en bilferie, der er sjov for både børn og voksne, så bliver du ikke skuffet på en tur til Sverige. Tag færgen over, og bestem derefter selv, hvor turen skal gå hen.

Genoplev f.eks. din egen barndom i Astrid Lindgrens Vimmerby, eller brug en hel dag i Skåne Dyrepark. Trænger I til en pause fra menneskemylderet, byder Sverige altid på masser af natur. Tag på tur i skoven, og lad børnene opleve det svenske dyreliv med elge, ulve og bævere.

Du finder Astrid Lindgrens Vimmerby blot 4 timers kørsel fra Malmø. Det er en park fyldt med scener fra forfatterens klassiske fortællinger om Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe og alle de andre. I parken er der mulighed for at købe svensk mad, og I kan også overnatte i hyggelige hytter. Parken er et oplagt sted at besøge, når du er på ferie med børn.

Besøg Skåne dyrepark med nordiske dyr

Den populære dyrepark ligger kun få kilometer fra Skåne. Parken er nordens største kun med nordiske dyr. Her kan du og familien opleve mange dyrearter fra nordens fantastiske dyreliv. Blandt andet ulve, sæler og rovfugle.

Parken er beliggende ude i en skov, så dyrene kan ses i deres vante og naturlige omgivelser. Dyreparken indgår i øvrigt i det europæiske samarbejde for at bevare truede dyrearter.

Hvis du og børnene higer mere efter andre dyr, som zebraer, eksotiske aber og klappegeder kan I lægge turen forbi Ystad dyrepark, hvor der findes spændende og mere eksotiske dyr. 

Bliv en del af bylivet i Göteborg

Trænger I til en pause fra naturoplevelser i børnehøjde, er Göteborg en skøn by at gå på opdagelse i. Byen er med sine mere end 540.000 indbyggere Sveriges andenstørste og Skandinaviens fjerdestørste.

Ud over et væld af kulinariske oplevelser og museer byder byen på Göteborgs botaniske have og forlystelsesparken Liseberg. Eller hvad med at udfordre børnenes nysgerrighed på det kæmpe eksperimentarium Universum, der også befinder sig i byen?

Godt at vide inden turen

Inden du tager familien med på en skøn ferie, er det godt at læse lidt op på de praktiske forholdsregler, der gælder i Sverige. Selvom forholdene i Sverige på mange måder minder om Danmark, så er der alligevel en del forskelle, der er værd at vide.

  • Promillegrænsen i Danmark er 0,5, mens den i Sverige er 0,2. Så drop hellere frokost-øllen, når I skal ud på vejene.
  • Børn, der måler mindre end 135 cm i højden, skal sidde i autostol.
  • Påkører du en elg eller andet stort dyr, er det lovpligtigt at kontakte svensk politi, også selvom dyret løber videre.
  • Fartbøderne er højere i Sverige end i Danmark. Så orienter dig altid om fartbegrænsningen, når du kører.
  • Grundet skiftende vejrforhold i Sverige kører bilisterne altid efter forholdene. Der er ikke det samme stress og jag på vejene, som der er i Danmark. Respekter dette, og du vil kunne nyde den skønne trafikkultur i Sverige.

Hvis bilturen skal være god for alle, kan det måske betale sig at kaste et blik på denne liste med nyttige gadgets til bilturen, samt denne huskeliste til bilferien.

Rigtig god fornøjelse på bilferien i Sveriges land!