At tage bilen, når du skal på tur, er både hyggeligt, sjovt og spændende. Bilferie giver en helt anden frihed, end når man eksempelvis flyver, og giver mulighed for at se en masse spændende ting undervejs. Det handler bare om at gøre selve køreturen så hyggelige og behagelig som muligt.

For at få en god biltur, er der dog nogle ting, som du ikke må glemme. Derfor har vi lavet en tjekliste over det, du skal huske til din næste kør-selv-ferie.

Slip for bekymringerne

Har du også prøvet at sidde i flyveren, bilen eller toget på vej på ferie, og følt, at du manglede noget eller havde glemt noget? Det er en ubehagelig følelse. Der er ikke noget værre, end at glemme noget vigtigt, når man skal på ferie. Hvis du følger vores huskeliste, er vi næsten sikre på, at du undgår bekymringerne om at glemme noget, så du i stedet bare kan slappe af og nyde ferien.

Husk de nødvendige dokumenter

På vores huskeliste starter vi med det vigtigste – nemlig de dokumenter, som du skal have med. Det værende fx pas, kørekort, sygesikringsbevis, registreringsattest på bilen og andre relevante rejsedokumenter. Skal du køre til udlandet, så undersøg altid forud for turen, hvilke dokumenter de lande, som du skal besøge, kræver du har med. Sørg også for at alle dine kort og dokumenter er gyldige, dvs. at udløbsdatoen ikke er overskredet.

De praktiske ting

Foruden de vigtige dokumenter, er der også en række praktiske ting, som er næsten lige så vigtige, at du har med på turen. Det værende fx gule veste og advarselstrekant hvis bilen skulle gå i stå, førstehjælpskasse, skraldeposer, håndsprit, solskærme til ruderne, lidt basalt værktøj, nakkepuder, powerbank, USB-stik til cigarettænderen, køletaske og pulverslukker.

Skal I overnatte i bilen, eller tager I et hvil undervejs, kan I med fordel medbringe et westfield lufttelt.

Husk at tjekke bilen

Hvis du skal køre langt, fx til Sydeuropa, så sørg for at gennemgå bilen grundigt inden, så du er sikker på, at den er i tip-top stand til den lange køretur. Du kan evt. bede dit værksted om at lave et såkaldt ”ferietjek” af bilen, som er en form for service, hvor de væsentligste ting efterses og gennemgås.

Husk at nyde turen

Når du tager på bilferie, så husk også at nyde selve turen. Ferien starter ikke først, når I ankommer til jeres destination – den starter så snart I sætter jer ind i bilen og drager afsted.