Hvis du er ejer af en bil, eller i den nærmeste fremtid bliver det, så er det væsentligt at vide, hvilke elementer der indgår i en bilforsikring. Dette er vigtigt for, at du kan føle dig tryg og sikker på vejene, og især hvis uheldet skulle ramme. Vi har derfor samlet de centrale emner vedrørende forsikring til bilen – læs med her!

Hvorfor have en bilforsikring?

For at begynde med det grundlæggende så er idéen ved en bilforsikring, at den både sikre dig økonomisk, men også dækker skader på dine medmennesker, hvis du skulle være ude for en færdselsulykke. Disse ulykker er altid uventede, og konsekvenserne af ulykkerne kan være store og til tider uoverskuelige. Det er derfor vigtigt med en forsikring, som dækker de skader, der bliver forvoldt – både i forhold til dig og dine ejendele, men også andres. Hvis du vil dækkes bedre ind, men stadig være sikker på at du får den rette pris, kan du sammenligne bilforsikring, kaskoforsikring og sågar ansvarsforsikring på Samlino.dk for at finde den, der passer bedst til dine behov.

Bilforsikringens dele

En bilforsikring består af flere dele, og disse er typisk en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Der findes dog imidlertid også andre tilkøbsforsikringer såsom vejhjælp, førerforsikring og glasforsikring. Nedenfor vi vil forklare de centrale elementer angående de forskellige forsikringer.

Ansvarsforsikring

Dette er den lovpligtige del af din bilforsikring, som dækker skader, der påføres på andre personer samt deres ejendele. Det vil sige, at hvis du er en del af en færdselsulykke, hvor du og din bil forårsager skade på andre, vil dette blive dækket.

Kaskoforsikring

I modsætning til ansvarsforsikringen er kaskoforsikringen ikke lovpligtig, men derimod en forsikring, som du kan vælge at tilkøbe. Forsikringen dækker skader, som forvoldes på din bil eller bilens forskellige dele. Herunder er elementer såsom tyveri af bilens dele, brand samt hærværk dækket af forsikringsselskabet.

Førerforsikring

Kort sagt er denne forsikring endnu et tilvalg til bilforsikringen, hvilket dækker føreren af bilen. Hvis føreren af bilen kommer til skade og ikke har mulighed for at få erstatningen fra modparten, så bliver føreren af bilen dækket

Glasforsikring

En glasforsikring dækker din bils glas herunder lygter, ruder og spejle. Hvis du får stenslag, er offer for hærværk eller foretaget indbrud i bilen, så vil denne forsikring dække. Du skal dog være opmærksom på, om disse er dækket af kaskoforsikringen, inden du tilføjer denne forsikring.

Vejhjælp

Forsikringen er også kendt som autohjælp og er overordnet set et vidt begreb, der dækker over mange forskellige ting. Blandt disse mange forskellige services dækker vejhjælp blandt andet i mange situationer, der opstår på vejene f.eks., hvis bilen ikke kan starte eller lign.

Hvad påvirker prisen på din bilforsikring?

Der er mange forskellige tilvalgsforsikringer, men prisen på en bilforsikring er ikke den samme for alle. Der er forskellige elementer, som forsikringsselskaberne vurderer dig ud fra og derefter tilbyder dig en pris. Desto højere sandsynlighed der er for, at du forårsager skader, desto højere vil prisen på bilforsikringen være.

Først og fremmest spiller din bil en væsentlig rolle på bilforsikringen. Heriblandt er, hvilken motor bilen har, størrelse på bilen og endda prisen på bilens reservedele. Alle disse faktorer tager forsikringsselskaberne højde for, når prisen på forsikringen skal udregnes.

Det er ikke kun bilen, som forsikringsselskaberne er interesserede i – det er også dig. Din alder spiller f.eks. også en stor rolle, hvor en huskeregel er, at prisen bliver mindre, des ældre du er. Yderligere er der også din anciennitet, hvilket er din skadeshistorik. Hvis du har haft mange skader, så vil prisen på forsikringen typisk være høj.

Antallet af kilometer, du normalt kører, påvirker endvidere også prisen på forsikringen. Hvis du kører meget, vil prisen være høj, da sandsynligheden for, at der sker en ulykke, stiger. Der er altså mange elementer at holde styr på vedrørende bilforsikring, men du er nu bedre klædt på til at finde den rette for dig!