Det er sommer og danskerne er på vej på ferie. Nogle flyver, andre tager bussen og så er der rigtig mange, der selv kører. Danskerne er et folkefærd af kør-selv-turister, og det giver rigtig god mening, da mange af vores foretrukne feriedestinationer, ligger inden for en nogenlunde køreafstand; Italien, Frankrig, Spanien og det sydlige Tyskland.

Dog er ”inden for nogenlunde køreafstand” stadig langt sammenlignet med afstande i Danmark. Det tager mange timer af køre til fx det sydlige Frankrig og det kan være en prøvning for hele familien – især de utålmodige små på bagsædet. Så hvad kan man gøre, for at gøre bilferien lidt sjovere?

Vi giver dig i artiklen her en række forslag til en række forskellige gadgets og andre ting, som kan gøre køreturen sydpå mere underholdende for hele familien.

Ro på bagsædet med diverse spil

Glade børn på bagsædet

For at sikre glade børn på bagsædet, kan det blive nødvendigt med hjælpemidler

En af de måder, som mange af os underholder os selv med, er med spil. Og det er også en rigtig god ide, når man er ude at køre langt.

Kortspil eller andre klassikere

Kortspil er en klassiker og i stedet for at bruge de almindelige motiver, kan man fx købe nogle med sjove og anderledes motiver. Noget andet i denne kategori kunne være et spil yatzy eller fire på stribe.

Små spillekonsoller

Men er børnene ikke til de klassiske spil, kan det være en god ide at investere i fx en mobil spillemaskine, hvortil man kan få en masse forskellige spil, som børnene vil elske. Det giver om ikke andet nogle timers ro på bagsædet.

En spændende lydbog

En anden rigtig god mulighed for at bevare roen på bagsædet kan være lydbøger til børn. Det giver dem ikke firkantede øjne, men sørger alligevel for underholdning i lang tid. Og det gode her er, at der er tusindvis af muligheder. Det endda være, at du kan finde ungernes yndlingsbøger som lydbog.

Smart elektronik til bilturen sydpå

En god smartphone med Netflix mm.

Rigtig mange familier har mere end én smartphone med på ferie, og hvis man har et abonnement, hvor man kan bruge data i udlandet, er en mulighed selvfølgelig at se noget på den. Man kan endda få en holder til den, som hænger rundt om halsen og holder telefonen op foran hovedet. Så er det bare at læne sig tilbage og nyde sin yndlingsserie.

Husk opladningsmuligheder!

Ovennævnte tidsfordriv kræver jo en masse strøm. Og er de begrænsede stik i bilen optagede, er det en super løsning at tage en såkaldt powerbank med. På den måde har du en mobil telefonoplader, så du kan oplade uden at sætte den til strøm. Men husk at lade powerbanken op hjemmefra!

Det kunne fx være, at bilens stik allerede er optaget af en smart lille køleboks En anden god ide til bilferien. Køleboksen. Når man ude og køre langt og det er varmt, er det nødvendigt med noget koldt at drikke, selvom bilen har aircondition. Og med et lille køleskab eller en køleboks, kan du have dejlig kold vand eller cola til hele køreturen. Så kan du med fordel fylde den igen, når I holder pause.

DVD til bagsædet

Har man ikke flere smartphones med, kan man også købe de smarte, små skærme, som kan sættes bag på nakkestøtterne. Enten så man kan se noget hver især eller så kan man se det samme fra den samme afspiller.

Håndholdt blæser

En anden måde at holde sig nedkølet på er med en smart lille håndholdt blæser. Du kan både få nogle, der kører på batteri eller nogle, som skal sættes til bilens strøm. Flere nyere biler har også et usb-stik, som kan give lidt strøm.

Ikke-eletroniske gadgets

Smart bord til bagsædet

En smart gadget, som ikke bruger af bilens strøm, kunne være en ryglænstaske med spisebord til bagsædet, som sættes bag på bilens forsæder. Her kan de små på bagsædet sætte orden i de ting, de har med, og bruge det lille klapbord til at tegne eller andet.

Solafskærmning til ruderne

Hvis solen står højt på himlen og skinner ind ad de tynde bilruder, kan det hurtigt blive rigtigt varmt og ubehageligt, hvis man sidder lige i solen i flere timer. Derfor er det en rigtig god ide og et vigtigt valg at tage noget beskyttelsesstof med, som kan sættes på ruderne. Man kan også købe et rullegardin til bagruden. Men husk, at man ikke må dække de forreste bilruder ifølge mange europæiske love. Find det her.

Gør turen behagelig

En klassiker til bagsædet er det almindelige flyveturssæt med en nakkestøtte, en nakkepude, en sovemaske og et sæt ørepropper, som gør det muligt at få sig en lur, selvom man ikke sidder i en lænestol eller ligger i sin seng. Det kan være rigtig godt givet ud.

Solbriller

Du kan ikke tage på biltur uden solbriller. Til chaufføren er det et must og en spørgsmål om komfort og sikkerhed, men for alle andre er det også behageligt at kunne tage sine solbriller på, når solen generer når man kigger ud eller skal koncentrere sig om noget andet i bilen. Find solbriller til voksne her og et stort udvalg af solbriller til børn her.

Ting til de voksne

Coffee-maker til bilen

Selvom det er sommer og selvom det er varmt, skal man stadig have sin kaffe. Og det kan være svært at brygge en kop kaffe i bilen. Medmindre man har en såkaldt Handpresso, som kan brygge dig en lækker kop espresso i bilen. Den skal blot sluttes til bilens 12V-stik og så er kaffen på vej.

Minikøleskab der kan sluttes til cigarettænderen

Når det er sommer, så er det rart med en kølige drikkevarer lige ved hånden. Med et minikøleskab, der kan sluttes til cigarettænderen, så har du altid kolde drikkevarer til både børn og voksne.

Lynhurtig wi-fi uanset hvor

Dette er ikke en ting til selve køreturen, men hvis du skulle finde dig selv på et hotel, hvor der kun er internet via et stik i væggen, kan man købe en lille rejse-router, som du kan sætte heri og skabe din egen wi-fi som kan tilgås via telefon og tablet.

Det Røde Kort

En ikke-fysisk gadget, som er rigtig vigtig at få med, og som kan gøre ferien sur, hvis ikke du har, er det Røde Kort. Det er en selvfølge, hvis du er vant til køreferie, men for debutanter er det vigtigt at gøre opmærksom på. Det Røde Kort sikrer dig vejhjælp i udlandet, hvis uheldet skulle være ude. Du kan få kortet som en app, der også lader deres vagtcentral få dine præcise koordinater, så vejhjælpen kan finde ud af, hvor du er.

Find flere fede gadgets lige her.

Bøger er din ven på turen

En god bog er selvfølgelig noget, som mange forbinder med selve feriedestinationen; at ligge ved poolen med en god bog – så bliver det ikke mere afslappende. Men hvorfor ikke begynde allerede på turen derned? Så kan det være, at man for en gangs skyld kan nå at blive færdig. Har du ikke plads til bøger, er der heldigvis en masse udbydere af e-bøger, som du kan downloade direkte til din tablet.

Vi håber du er blevet inspireret til at gøre køreturen lidt sjovere for hele familien. God ferie!