Hvor hurtigt kan du pakke en taske? Shorts, bluser og undertøj, så er du godt kørende – i hvert fald så længe ferien skal gå til en varm destination. Hvis du ikke har det helt store imod ikke at kende din destination på forhånd, og det vigtigste for dig egentlig bare er, at det er varmt, så kan en afbudsrejse virkelig betale sig. Her skal du til gengæld være klar til at kunne rejse med et par dages varsel, men så får du med stor sandsynlighed også en ferie, der snildt kunne have kostet det dobbelte under normale omstændigheder.

Der findes rigtig mange afbudsrejser, og langt de fleste går hos charterselskaberne til resorts i varme områder. Så hvis dit mål er en lækker solbrun kulør og let adgang til strand og pool, så er det noget af det, der kan betale sig. Find din afbudsrejse lige her og se, om du skal have passet fundet frem til i morgen.

Der er lidt forskel på, hvilke typer af afbudsrejser, du kan finde – akkurat ligesom det er muligt at vælge forskellige former for rejser når man bestiller som vanligt. Nogle af dem skal du være opmærksom på kun dækker fly, hvor du selv skal ud at finde et hotel, mens andre dækker både fly og hotel. Så er det op til dig, om du vil have den nemme pakkeløsning, eller om du er klar på at rode lidt ekstra for at finde et hotel.

Som par eller med børnene på tur

Der er måske nogle, der tænker, at en afbudsrejse er bedst for jer, der rejser som par eller venner og ikke skal have børn med på rejsen – så er der måske lidt mere fleksibilitet og knapt så meget, der skal ordnes, men ofte er det muligt at finde destinationer, der er meget børnevenlige. Måske I kan få bygget jeres helt eget eventyr op, hvor børnene er med på legen om, at der skal findes en afbudsrejse, måske i sidste øjeblik.

Det kan også være, I har rejst med afbudsrejser tidligere og ved, at det kan bære frugt. Det kan nogle gange godt betale sig at reservere en uge eller to i kalenderen, I ved I kan kigge efter afbudsrejser i, og så ellers bare tage hvad der bliver tilgængeligt. Nogle gange kan det også være tale om afgange, der måske ikke ligger optimalt på dagen, men så er det i stedet, I vil kunne mærke de store besparelser, der er.