Er der en fed rejse eller oplevelse lige på trapperne, men du befinder dig i sengen med lommetørklæder og te? Der findes et væld af husmorråd, der er til for at hjælpe dig godt over en grov forkølelse.

I denne artikel har vi samlet nogle af de mange metoder, du kan forsøge at tage i brug for at komme dig over en ond forkølelse. Men husk, at ikke alle rådene nødvendigvis virker for dig.

Pas godt på dig selv

De følgende råd er forslag til, hvad muligvis kan lindre dine forkølelsessymptomer. Hvis du oplever, at din forkølelse ikke aftager af sig selv efter en periode, bør du kontakte din læge, før du forsøger at selvmedicinere.

Hvad du altid kan gøre, som er særligt vigtigt for at komme godt igennem en forkølelse, er at få rigelig hvile. Sådan hjælper du nemlig kroppen med muligheden for at bekæmpe infektionen mere effektivt. Hold dig også hydreret ved at drikke vand. Har du ondt i halsen, kan noget varmt at drikke som urtete, bouillon eller klare suppe være gode løsninger.

Væsker hjælper med at fortynde slim og lindre irritation i halsen. Lider du af meget besvær med at trække vejret, kan du desuden forsøger at løsne slim med otravin. Du kan bestil otrivin ved at klikke her!

Du kan også skylle din næse med en saltvandsopløsning for at løsne slim. Det kan godt være en lidt ubehagelig oplevelse, hvis du ikke har prøvet det før, men det er ikke farligt og kan gøre dig godt.

Bliv hjemme fra så meget som muligt

Det er vigtigt også at tænke på dine venner og kolleger i denne sammenhæng. Det er nemlig ikke udelukkende for din egen skyld, at du bør blive hjemme, når du er syg, men også for dem, der ikke er syge, og som nok helst heller ikke ønske at blive det. Smitterisikoen er stor, når du er syg, og hvis du gerne vil komme dig hurtigt, må du se sandheden i øjnene: du skal blive hjemme.

Alliér dig med et blødt tæppe, en god lydbog, bog eller film. Sørg for at have god og nærende mad, du kan spise, så du får boostet dit vitaminniveau. Du har måske en god roomie, kæreste eller ven, der kan handle ind for dig, så du kan få lov at blive inde døre. Husk, at du er ganske snart på benene igen. God bedring!