I år er et særligt godt år at tage på bilferie, og bilferie er tilmed en god måde at komme rundt på – helt uden at skulle begrænse sig. En bil tilbyder nemlig ultimativ frihed, og bryder du dig ikke om, hvor du er landet, kan du blot køre videre til næste destination.

Samtidigt er en bil også et personligt ‘værested’, som kan gøres hjemligt med personlige effekter. Står du overfor dit første bilkøb, kan du med fordel følge nogle simple tips fra NEMbilhandel.

Gode råd til sikker bilkøb

Når du skal købe din første bil, er der mange penge at spare på at købe brugt, og du kan købe brugte biler hos bilforhandlere såvel som hos private. I bund og grund er der ikke megen forskel på at købe en brugt bil hos en privat eller hos en autoriseret bilforhandler.

Det kan dog være en fordel at være ekstra grundig ved køb hos en privat, da du er bedre sikret hos en faktisk forhandler, hvor der bliver stillet garanti.

Det er først og fremmest en god idé at undersøge og granske din bil grundigt ved køb af bil hos en privat forhandler. Det er for eksempelvis vigtigt at undersøge, hvilke problemer med teknik og motor, som bilen tidligere har haft.

Du kan med fordel også tage en prøvetur i bilen. Har du observeret fejl og mangler hos bilen, skal du bruge disse informationer til at forhandle en god pris på bilen med. Til sidst skal du omregistrere bilen og udfylde slutsedlen. 

Huskeliste til bilferien

En bil er ikke blot et transportmiddel, men skal også fungere som et hjemligt og rart ‘værested’ på bilferien. En bil er ikke altid den hurtigste måde at komme frem på bilferien, da man kan risikere at bruge tid i lange bilkøer. Derfor kan du med fordel følge disse råd, så bilferien altid er behagelig og sjov – også under bilkøer.

Musik er optimal underholdning til bilen, da chaufføren også kan deltage i lytning og sanglege, uden at fjerne øjnene fra vejen. Podcasts er en god måde at få hele familien til at fordybe sig, og der findes mange interessante podcast til voksne og børn.

I de varme sommermåneder, kan en bil hurtig blive varm. Har du ikke et optimalt airconditionanlæg i bilen, skal du huske en masse væske og salte snacks, så ingen af bilens passagerer bliver utilpasse.

Oplev Danmark

Danmark er et fantastisk land at tage på bilferie i. Det skyldes, at Danmark har et utal af alsidige naturoplevelser at byde på, samt spændende byer med hver deres historie. Tag for eksempelvis bilen til Silkeborg, hvor både frodige skove og bakkede terræn komplementerer byens mange spejlblanke søer.

Silkeborg kaldes også for Danmarks Outdoor Hovedstad, og du kan derfor med fordel spænde cyklen bag bilen, når du skal besøge den jyske by. Ønsker du en unik og historisk oplevelse, kan du besøge Danmarks tredje største ø på bilferien. Odense er den verdenskendte danske digter og forfatter H.C. Andersens fødeby, og byens gamle bydele skaber en fornemmelse af en tidligere og eventyrlig tid.