Hvis du altid har haft lyst til at tage på roadtrip, kan du med fordel gøre det denne sommer. Danmark er et kompakt, lille land, hvorfor du kan nå mere end de fleste andre steder – og så får du samtidig set dele af fædrelandet, du formentlig ikke har besøgt før.

Danmark er et rigtig godt land, når du skal på roadtrip – og hvilken anledning er bedre end denne sommer, hvor de fleste udlandsrejser er droppet? Distancerne mellem de forskellige destinationer i Danmark er ikke så store, hvorfor du med fordel kan pakke kufferten og tage afsted.

Gode råd til roadtrip i Danmark

Selvom Danmark er et lille land, betyder det ikke, at der ikke er masser af smukke steder, der blot venter på, at du kommer og besøger dem. Når vejret er godt, og solen står højt på himlen, er der ikke noget, der er smukkere end Danmark.

Det kan være praktisk at tage et gaskøleskab eller et camping køleskab med, når du skal på roadtrip i Danmark, så du selv kan tilberede mad over bål. Det gør samtidig turen både hyggeligere og billigere, hvis du selv medbringer en grill.

#1: Følg Margueritruten på dit roadtrip

Danmark er et godt sted at tage et roadtrip. Faktisk er det så godt, at vi allerede har en Margueritrute, som leder dig til de smukkeste steder i Danmark. Du behøver ikke at fræse hele ruten igennem, men du kan med fordel planlægge dele af din tur langs Margueritruten.

Du vil helt sikkert finde nogle destinationer, som gør det særdeles godt på Instagram, ligesom du vil finde masser af steder, hvor du enten kan slå telt op eller sove i shelter. Så er det bare at tænde op i grillen, tilberede aftensmaden og læne dig tilbage og nyde livet.

#2: Besøg Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr kaldes for Danmarks ørken. Det skyldes, at her er fyldt med fint, hvidt sand, som flytter sig omkring 10 meter om året. Fyret blev forladt i 60’erne, fordi sandet havde fundet vej til det, og siden har det stået tomt.

Naturen er altid smuk omkring Rubjerg Knude Fyr, og du kan helt sikkert tilbringe én dag der i forbindelse med dit roadtrip i Danmark.

#3: Kør langs den jyske vestkyst

Hvis du vil have en nem, men virkelig smuk rute, kan du med fordel køre hele vejen langs den jyske vestkyst. Her vil du se fantastiske strande, bunkere og klitter, som skaber et nærmest filmisk landskab, som helt sikkert vil kunne danne ramme om en uforglemmelig tur.

#4: Møns Klint er altid et besøg værd

Hvis du er vild med Danmarks natur, bør du helt sikkert aflægge Møns Klint et visit. Hvert år er der masser af turister, som valfarter hertil, hvilket ikke mindst skyldes dens noget barske natur, hvis man sammenligner med øvrige Danmark. Møns Klint byder på en fantastisk udsigt, når du går langs ruten. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver, du har godt fodtøj på, hvis du planlægger at tage ned til vandkanten for enden af klinten. Der er mange trapper, som du skal ned af – og du skal også op igen på et tidspunkt.