En god måde at spare lidt penge på, er ved at købe en brugt bil, og omvendt kan du også tjene penge på din egen brugte bil.

Men uanset om du ønsker at sælge eller købe en brugt bil, kan det være svært at vurdere lige præcis, hvad den rigtige pris er, idet man ikke ønsker at blive snydt. Overalt i Danmark findes der brugte biler, især Herning er en populær handelsby for brugte biler. Du kan se en oversigt over brugte biler specifikt i Herning her; brugte biler Herning – oversigt

Se på hvor mange kilometer bilen har kørt

En god indikator på hvor meget du kan få for din bil, eller hvor meget du bør betale for bilen, er ud fra hvor mange kilometer den har kørt. 

Dette skyldes at jo ældre bilen er, og jo flere kilometer den derfor også vil have kørt, jo større er risikoen for dig som køber også for at der kan opstå problemer med bilen i længden.

Hvor hurtigt ønsker du at bilen skal blive solgt?

Står du og vil sælge din brugte bil er en vigtig ting at tage stilling til når du skal prissætte bilen, hvor hurtigt du ønsker at få den solgt. Skal den bare afsted til en ny ejer i morgen?

Eller er du villig til at holde på den i lidt længere tid, for så måske også at kunne få flere penge for den? Her er det for mange måske meget logisk at jo lavere du sætter prisen, jo større efterspørgsel vil der typisk også være, og jo hurtigere vil du også kunne få nogle penge mellem hænderne.

Dog er en god tommelfingerregel at hvis bilen har stået til salg i 14 dage, og du ikke har fået en eneste henvendelse, er bilen prissat for højt i forhold til markedet.

Sammenlign med andre brugte biler

Noget andet som også er vigtigt at gøre uanset om du er køber eller sælger, er at undersøge markedet. Dette kan du gøre ved at undersøge prisen på andre lignende brugte biler, på forskellige brugt-hjemmesider.

Her kan den tidligere nævnte oversigt også komme dig til gode, idet du også kan bruge denne til at få et indtryk af hvad nogle mennesker som rent faktisk har noget viden om bilbranchen, har vurderet den givne bil til.

Søg dog også andre steder hvis du ønsker at købe bil, idet det kan give dig et godt forhandlingsgrundlag hvis du finder den billigere et andet sted.

Overvej om bilen besidder noget ekstraudstyr

Noget som kan få en køber til at vælge din bil over en anden lignede bil, er hvis du kan tilbyde noget ekstra som den anden bil ikke har. Derfor er det vigtigt inden du sætter bilen til salg, at du får kigget i papirerne for at se om der skulle være noget ekstra i bilen, du selv havde glemt, var der.