Der er ikke noget bedre end at komme i tanke om et gammelt, gammelt minde fra den gang, man var noget yngre, end man er nu. Et minde omkring en glædelig udflugt til de danske strande, eller et minde om dengang man var på spaophold med nogle af dem, man har kært. Oplevelser er noget af det, man husker bedst, og oplevelser er med til at binde os sammen med alle vores venner og bekendte; hvor perifære de end måtte være. H.C. Andersen sagde engang: ”At rejse er at leve”, og enhver oplevelse er på sin vis et nyt eventyr for sjælen.

En tur i det danske land er stærkt undervurderet

Når man leder efter nye oplevelser sammen med dem, man har kært, så har man mange gange en tendens til at vælge nogle dyrere oplevelser, som ofte kan blive lidt upersonlige. Hvad man glemmer i den forbindelse er, at med oplevelser er det ikke prisen, det kommer an på – det er selskabet, der er med til at skabe varige minder. Med den tanke i baghovedet, hvorfor så ikke skyde det nye år ind med en dejlig tur rundt i det danske land i vinterferien? Der er masser af gode oplevelsesgaver i 2020, der bare venter på at blive pakket op, og med en oplevelse i hånden får man fælles minder og kommer tættere sammen med dem, man holder af.

Danmark er et land, der har så meget at byde på, og der er derfor ingen grund til at søge nye græsgange, når det kommer til oplevelser. Se f.eks. bare de mange fantastiske kroer og hoteller, der er spredt rundt i naturskønne oplevelser og de mange gode gåruter, der får tankerne væk fra det daglige stress og jag. Danmark er et dejligt land, og det gemmer på masser af unikke oplevelser, som man kan huske tilbage på med glæde.

Tag gerne de små med på turen

Oplevelser er for alle, og bare fordi man ikke er den ældste i familieflokken, så kan man sagtens mødes på tværs af generationer omkring den rette oplevelse. Selvom børn måske ikke husker så godt, så hænger minderne alligevel fast, når de vokser op og bliver voksne, og det er derfor på ingen måde spild af tid eller penge at tage børnene med på turen.

Selvfølgelig er det ikke optimalt, hvis man skal til vinsmagning eller skal springe ud af en faldskærm, men der er andre oplevelser, som både børn og voksne får en masse ud af. En god oplevelse kan tilmed være en god gaveidé til den lille, hvis turen f.eks. går en tur til Legoland eller en anden aktivitet, hvor barnet kan få en sjov og hyggelig dag med familien. Det handler udelukkende om kreativitet, og der findes oplevelser omkring hvert et hjørne, hvis man er villig til at lede efter dem.

Nogle af mine bedste minder er skabt gennem oplevelser sammen med min familie og mine venner, og du kan med garanti også mindes flere gode oplevelser gennem dit liv. Der er ikke noget andet værktøj end oplevelsen, som kan vække glæde mange år efter, at det er overstået, og derfor handler det bare om at pakke tasken og komme afsted med hele familien!