Flere tusinde danskere vælger bilferie fremfor at flyve til deres feriedestination, hvilke også er et glimrende alternativ. Hvis det er hele familien, der skal med på ferie, så kan der være flere tusinde kroner at spare ved at køre til feriedestinationen.

Det er ikke altid det er pengebesparelsen der gør, at danskerne vælger at køre selv. Nogle familier foretrækker at køre til deres feriedestination, fordi de synes det er hyggeligt, og en del af ferien sammen.

De mest populære feriedestinationer for danskere der vælger kør-selv ferie er Italien, Spanien, Frankrig og Kroatien. Disse fire nævnte destinationer har alle en køretid på omkring 24 timer eller derover, hvilke stiller en række krav til bilens driftsikkerhed, samt bilens størrelse.

I denne artikel vil vi komme med nogle gode råd til, hvordan du gør bilen klar til bilferie, så du får en så god køretur til feriedestinationen som muligt.

Få lavet et serviceeftersyn på bilen så motoren er klar til at køre mange kilometer

Der er mange kilometer til de forskellige feriedestinationer, så bilens motor bliver udsat for en del kilometer. Det kan derfor være en god ide at få lavet et serviceeftersyn af din bil inden kør-selv ferien, så du er sikker på at alt i motoren er som det skal være.

Ved serviceeftersyn bliver der skiftet oliefilter, olie og alle bilens sliddele bliver tjekket, for at se om de trænger til en udskiftning.

Hvis du får foretaget et serviceeftersyn, før turen går sydpå, så minimerer du risikoen for ubehagelige motorproblemer betydeligt.

Læs også: Få op til tre 3 gratis tilbud på serviceeftersyn her.   

Få bilen nysynet så du er sikker på at sikkerheden er i top

Det kan være en god ide, at få bilen godkendt til bilsyn, så du ved at bilens sikkerhed er i top. Hvis bilen bliver godkendt til bilsyn, så er du sikker på bilens sikkerhed er i orden, og at din bil opfylder den danske lovgivning ang. sikkerhed og miljøforurening.

En sidegevinst er naturligvis at du nu kan vente den maksimale periode inden du kaldes til periodisk syn.

Få bedre plads i bilen med en tagboks

En ferie med hele familien sætter nogle krav til bilens størrelse, da der skal en del ting med hjemmefra, og det skal kunne placeres forsvarligt.

Det er ikke alle, der har en stor stationcar eller SUV, med masser af plads til det hele familien og deres bagage.

Men der findes heldigvis nogle gode løsninger, såsom en tagboks. Der findes utrolige mange forskellige tagbokse på markedet, men en af de bedste er helt klart en Thule Motion XT.

Denne tagboks fra det kendte mærke Thule giver god plads og lavet aerodynamisk, hvilke giver en bedre brændstoføkonomi end andre tagbokse.