For mange familier er bilferien årets store højdepunkt, og der bliver gerne tilbagelagt et utal af kilometer i løbet af den tid.

For at sikre at man ikke ender med at forsinke ferien med unødige timer i nødsporet på den tyske auto Bahn, eller at bilens aircondition slår fra lige midt i Frankrigs sommerhede.

Så kunne det med fordel være en god idé få tjekket op på om bilen er ferieklar til tures store strabadser.

Tjek dine dæk

Dækkene kan blive udsat for lidt af hvert i løbet af ferien, og selvom du har skiftet vinterdækkene ud med sommersættet, så kan man aldrig vide sig sikker på vejrforholdene eller uforudsete udfordringer. Derfor er der nogle få, men vigtige punkter som man bør tjekke af på listen.

  • Dækmønstret og dybde. Loven for dækmønsterets dybde er som minimum 1,6 mm. Men flere auto og dækservice forhandlere anbefaler faktisk at du som minimum har 3mm. Dette er for at undgå at bilens dæk når et kritisk lavt dækmønster i løbet af de mange kørte kilometer.
  • Hold øje med dæktrykket. Du kan som regel finde den nødvendige information angående dæktryk i bilens instruktionsbogen. Men i og med at bilen højst sandsynligt bliver pakket godt op med kufferter og diverse, så skal dæktrykket i en feriepakket bil være noget højere end normalt. Det kan du heldigvis selv tjekke op på ved den lokale tankstation eller derhjemme, hvis du ejer en dæktryksmåler.
  • Reservedækket og skiftegrej. Skulle i ende med at punktere, så er det vigtigt at du har husket at tjekke op på, om reservedækket er køreklar, samt at du har det rigtige værktøj med til at skifte det.

Skulle du komme i tvivl om dine dæk er ferieklar, så kan det hurtigt og smertefrit klares hos en Professionel dækservice, som uden de store problemer kan sikre jeres familie fodtøjet er i stand til den lange rejse.

Se og bliv set

Inden I rejser, så få tjekket at ALLE lygterne virker som tiltænkt. Det er vigtigt for trafiksikkerheden, og en bil med defekte lygter kan hurtigt skabe en farlig situation, for jer såvel som de andre bilister. Samtidigt er det også fornuftigt at sikre jeres udsyn i bilen.

Sprinklervæsken og vinduesviskeren har en stor andel i dette, og du skal derfor også være opmærksom på, om der er nok med sprinklervæske på bilen, samt at vinduesviskeren er fuldt funktionsdygtig. Tjek at viskerens gummi ikke sidder løst og at viskeren sidder fast som den skal, både fortil og bag.

Har i styr på reglerne og sikkerheden?

Når I bevæger jer uden for Danmarks grænser, så kan man ikke altid regne med at reglerne er de samme som herhjemme. Selvom færdselsreglerne som udgangspunkt forbliver de samme, i hvert fald inden for Europa, så kan der forekomme nogle lokale afvigelser.

Derudover så er der en tendens til at man i nogle lande skal betale for at køre på nogle strækninger. Det kan derfor godt anbefales at man bliver bekendt med de disse, inden i kører afsted.