Som bilejer er ens bil, som regel en vigtig del af hverdagen. Derfor er det vigtigt, at den fungerer optimalt, så den er god og sikker at køre i.

Al bilens indmad skal selvfølgelig være i god stand, men der er faktisk også en anden ting, som er ret essentielt for at have en bil, der fungerer optimalt. Det er nemlig udskiftning af dæk og hjul. At dækkene er gode og ikke er for gamle, er vigtigt på grund af sikkerhedsmæssige årsager.

Hvornår skal det skiftes?

Det store spørgsmål er så, hvornår skal dæk og hjul skiftes? Der er faktisk forskel på, om det er dæk eller hjul, der skal skiftes. Ved hjulskift, bliver både dæk og fælge skiftet. Det sker for eksempel, når dækkene skal skiftes fra sommerdæk til vinterdæk.

Ved dækskift, er det kun det sorte gummi, der sidder rundt om fælgen, der bliver skiftet. Der er en række ting, du kan være opmærksom på, i forhold til, hvornår din bils dæk skal skiftes.

Den første er hvis gummiet er blevet mørt og stift, det forringer nemlig dækkets egenskaber. En anden ting er hvis dækket har skader, da det påvirker dækkets holdbarhed.

Hvis dækmønsteret er slidt, kan det også være tegn på, at dækkene skal skiftes. Dæk har ikke en udløbsdato, men et dæk holder som regel 5-6 år

Få det fikset hos dit lokale autoværksted

Skal din bil have udskiftet dæk eller hjul? Så kan du svinge forbi dit lokale autoværksted, der kan de hjælpe dig med dækskift og hjulskift.

Du kan også tage forbi værkstedet, hvis du er i tvivl om dækkene skal skiftes eller du har mistanke om, at dækket har fået en skade. Som sagt er nogle gode dæk vigtigt for bilen, eftersom det bidrager til, at du kommer sikkert frem.