De seneste år er brændstof steget i pris, og det er blevet væsentlig dyrere at køre bil i dag. I denne artikel vil vi komme med nogle gode simple råd, der kan hjælpe dig med, at spare penge på brændstof.

Og hvis du følger disse råd, så vil du med garanti opleve en større besparelse på brændstoføkonomien.

Tank din bil ved en ubemandet tankstation

Det er oftest dyrere at tanke bilen op ved en tankstation der har en butik og er bemandet, hvilket i virkeligheden giver sig selv, da personale skal havde løn og der er omkostninger til drift af butikken.

De dyreste tankstationer er uden tvivl dem der ligger ved afkørslerne på motorvejene, da de udnytter deres gode placering.

Disse tankstationer bør du helt undgå. Hvis du skal havde billigt brændstof, så skal du finde en tankstation uden butik og bemanding. I større byer såsom: Næstved, Århus og København ligger der mange ubemandede tankstationer klods op af hinanden, hvilket tit resulterer i daglig priskrig.

Der kan være mange penge at spare ved at jagte de ubemandede tankstationer der ligger klods op af hinanden.

Tank din bil om morgenen eller om aftenen

Prisen på brændstof bliver reguleret konstant og de fleste tankstationer opdaterer deres priser til dagsprisen kl. 10.00 hver dag.

Typisk er der flest penge at spare om morgenen før kl. 10.00, i nogle tilfælde kan der være besparelser på helt op til 1 kr. pr. liter brændstof.

Med et benzinkort fra Shell får du rabat på brændstof

Med et Shell-kort får du helt op til 15 øre rabat pr. liter brændstof du tanker på din bil. Udover en besparelse på brændstof, så får du også en række andre fordele med et benzinkort fra Shell.

Du får bl.a. gratis kredit i op til 30 dage, billige bilvaske, og gode tilbud på produkter inde i butikken.

Det er nemt og gratis at få et Shell kort, du skal blot udfylde en formular på deres hjemmeside, og så modtager du kort tid efter et benzinkort. De accepterer også i nogle tilfælde også benzinkort trods RKI.

Tilpas din kørestil så den er mere økonomisk

Der kan være rigtig mange penge at spare på brændstof ved at ændre din kørestil. Nogle af de mest anvendte og simpleste råd, er at holde en jævn hastighed, accelerere hurtigt op til den ønskede fart, og undgå hårde opbremsninger.

Et andet simpelt råd, er at tjekke om bilens dæktryk er korrekt, da bilen kører længere pr. liter brændstof med det rette dæktryk.