Er du bilejer? Er du ejer af en bil, der tit bryder sammen? Er du ved at være godt og grundigt træt af det? Og ved du ikke helt, hvorfor din bil bryder sammen hele tiden? Så skal du læse med herunder, hvor du får 6 hyppige årsager til at bilen bryder sammen, og hvor du kan læse, hvorfor du skal få tjekket bilen før din ferie.

De 6 hyppigste årsager:

Der kan være mange grunde til, at din bil bliver ved med at bryde sammen, og det kommer desuden også an på bilmærke, hvor gammel din bil er, og hvordan hvilken årstid det er. Men generelt set er der nogle ting, der med stor sandsynlighed forårsager, at din bil ikke har det så godt – disse 6 årsager får du her:

  1.  Motoren giver op. Det kan være varmemålere i motoren eller lignende, der går i stykker, som så forårsager at bilens motor går i står.
  2. Nedsmeltning af bilen. Det kan også være, at din bil simpelthen er nedsmeltet, fordi du ikke har fået hældt olie på, inden du tog afsted, og bilen har brug for det.
  3. Bilen koger. Det kan være, du kører på bakket terræn og måske for hurtigt, hvilket vil gøre, at du ikke har vand under kølerhjelmen, så din motor koger, og stemplerne og motoren udvider sig.
  4. Batteriet er for varmt. Batteriet kan blive overbelastet, hvilket selvfølgelig påvirker resten af bilen, og derfor skal det tjekkes minimum et par gange om året og inden din ferie. Det kan du fx få gjort hos et autoværksted i Vejle.
  5. En mekanisk defekt/overbelastning. Hvis du overbelaster din bil, kan nogle af de mekaniske ting gå i stykker, hvilket påvirker resten af bilen.
  6. Punktering. Det kan også være, der er sket det, at du er punkteret, og du faktisk ikke har opdaget det, eller at dækkene er alt for slidte.

Få bilen tjekket inden din ferie

Hvis din bil bliver ved med at bryde sammen, og du ikke aner dine levende råd, vil det selvfølgelig være en god idé at tage til et autoværksted og få tjekket hvorfor. Mange mennesker udskyder det, men det er både dumdristigt og farligt, da bilen helst skal spille, før du sætter dig ind i den og kører en tur.

Det kan desuden være smart at tage fast forbi et autoværksted to gange om året – om foråret og om vinteren. Så er du sikker på, at du får gennemtjekket din bil fuldstændig forholdsvis tit, og så kan du ved samme lejlighed få sat henholdsvis sommerdæk og vinterdæk på, så din bil kan klare det klima, der måtte forekomme på det givne tidspunkt.

Du skal helst også få tjekket din bil en ekstra gang, hvis du agter at tage den med på ferie og bruge den en masse. Det kan være ekstra hårdt for bilen at tage på ferie, fordi den skal køre meget mere end normalt, og det vil være forfærdeligt ærgerligt, hvis bilen går i stå et eller andet sted i et fremmed land.Hvis den bliver ved med at bryde sammen, skal du selvfølgelig have den tjekket under alle omstændigheder, inden du tager på ferie.