CO2 udledning er noget der er meget på dagsordenen i disse år. Og med god grund. Vi skal passe på vores planet og den teknologiske udvikling giver flere og flere muligheder for at hver beboer på kloden også kan gøre en stor forskel.

Mange byer begynder også at lave zoner, hvor der ikke må køre biler, eller at forbyde de klassiske forurenende benzin- og dieselbiler.

El- og hybridbilerne er løsningen, da de udleder langt mindre CO2 end de traditionelle biler der kører på benzin og diesel.

Se f.eks. nedenstående grafik.

Infografik og bilers udvikling

Kilde: Bilplus.dk

Har du en ældre benzin eller dieselbil, så er der efterhånden ved at være mange grund til at overveje om din næste bil skal være en el- eller hybridbil.

  • Det er bedre for klimaet
  • Du kan potentielt spare penge på at skifte, da el- og hybridbiler nemt kan være billigere i drift (eller blive det). Husk på at afgifter og lignende hurtigt kan ændre sig til de moderne bilers fordel.
  • Du kan køre alle steder med dem (også i bymidten i de større byer)
  • De bliver bedre og bedre i forhold til at kunne køre langt på en opladning, og der kommer flere og flere steder hvor du kan få dem opladet.
  • De bliver billigere og billigere, og de vil nok også være meget nemmere at sælge om nogle år. I hvert fald i forhold til benzin og dieselbiler.