Drømmer du om at købe dig en ny bil i den nærmeste fremtid, skal du med stor sandsynlighed ud og anskaffe dig et billån, så du har mulighed for at betale for bilen.

Langt de fleste danskere vælger at købe en bil på afbetaling, så det er meget normalt at få finansieret sin bil kontra at købe den kontant. Det er de færreste, der har penge til det. Find det bedste billån her.

Find ud af hvor mange penge du skal bruge til din bil

Inden du kaster dig ud i at ansøge om et lån, kan det være smart at sætte dig ned og finde ud af, hvad det er for en bil, du gerne vil købe, samt hvor meget du skal give for den.

Det kan også være smart at beslutte dig for, om du vil købe din bil fra ny, eller om du vil gå den anden vej og købe din bil brugt. Der kan være fordele og ulemper ved begge dele, men det er i sidste ende op til dig selv at beslutte dig for, hvad du er mest til.

Når du har fundet ud af, hvilken model du gerne vil købe, og om du vil købe den fra ny eller brugt, kan du begynde at kigge på, hvor mange penge du skal ansøge om at låne. Og så bliver det nemmere for dig at finde den rette låneudbyder.

Mange låneudbydere har nemlig begrænsninger på, hvor mange eller hvor få penge du kan låne hos dem. Når du har et klart billede af, hvor mange penge du har brug for at låne, kan du nemmere finde frem til lige netop den udbyder, der kan tilbyde dig det rette beløb.

Tag ikke bare imod forhandlerens finansiering

Der er mange bilejere, der bare har valgt at tage imod forhandleres finansieringsforslag, når de har købt bil. Og det er der som sådan heller ikke noget i vejen med. Det kan være en udmærket aftale, og hvis det månedlige afdrag passer fint til køberen, er der jo ingen problemer.

Men fejlen ligger i ikke at undersøge markedet for, om der skulle være andre og billigere billån derude. Når du sidder hos din forhandler, kan du nemt ende med bare at tage imod hans forslag om en finansiering, uden at du husker at undersøge markedet for, om der skulle være et billigere alternativ.

Hvis du vil være sikker på at finde det billigste billån på markedet, skal du til at starte med i hvert fald ikke bare kaste dig ud i at underskrive en finansieringsaftale med din forhandlers finansielle samarbejdspartner. Vent et øjeblik og begynd at kigge efter alternative muligheder.

Det er ikke sikkert, du finder en bedre aftale andre steder, og så skal du jo bare tage imod det, du kan få fra din forhandler. Men det ville være ærgerligt, hvis du i det mindste bare ikke kiggede rundt hos andre udbydere af billån for at undersøge sagen nærmere.

Sammenlign billån hurtigt og nemt online

Det behøver ikke engang at tage lang tid at undersøge, om der skulle være en bedre aftale at få andre steder. Ikke når du har internettet til rådighed. Så tager det faktisk ikke meget mere end et par minutter at finde frem til de første 10 billån, som du kan sammenligne med det oprindelige udspil fra forhandleren.

Hvis du ikke har lyst til selv at sidde og sammenligne priserne hos de mange udbydere af billån, kan du med fordel gøre brug af en af de hjemmesider, der klarer det hele automatisk for dig.

Disse hjemmesider indhenter nemlig automatisk både priser, renter, ÅOP, gebyr og hvad du nu ellers har brug for at vide om et lån, inden du skal ansøge. Du kan også nemt beregne, hvad lånet kommer til at koste dig i månedlig ydelse, så du hurtigt kan finde frem til den udbyder, der kan give dig den laveste månedlige ydelse.

Så selvom du måske gerne vil have din bil nu, er det altså en god ide lige at stoppe op og tænke dig om en gang eller to mere, inden du beslutter dig for at underskrive det første billån, du støder på. For der kan være mulighed for at spare mange penge, hvis du vælger den rette udbyder.