Skal du på bilferie med dine børn, kan det være at du frygter en smule for hvordan børnene vil tage dét at skulle sidde i en varm bil i lang tid ad gangen.

Det kan også være svært at vide hvordan man kan sørge for at holde sine børn beskæftiget under hele ferien, specielt fordi man ikke kan være så engageret i at underholde dem når man selv skal sidde bag rettet.

Det kan derfor være en god idé at medbringe noget legetøj til sine børn, som de kan hygge sig med både på bilturen og på selve ferien.

Aktivitetsbøger til bilturen

Der er ikke så meget at foretage sig når man sidder i sit barnesæde på bagsædet af mors og fars bil. Så er det sagt. Det er jo lidt svært at give sig i kast med de vilde lege, når man er nødt til at sidde stille.

Heldigvis kan man medbringe nogle aktivitetsbøger, som børnene kan underholde sig med under turen. Tag barnet med ned i den lokale boghandel, og lad det selv udvælge de hæfter, som det gerne vil have med.

Sørg bare for at de er sjove og spændende nok til at kunne underholde på en lang biltur.

En fjernstyret bil er altid et hit

Hvorfor ikke lade legetøjsvalget være inspireret af bilturen? Mange børn synes det er et stensikkert hit at komme afsted på ferie med en sej fjernstyret bil.

Der ligger nemlig mange timers underholdning i sådan en sag, og den vil helt sikkert give respekt på legepladserne rundt omkring.

Man kan ganske vidst ikke køre så meget med den fjernstyrede bil når man er på farten, men så kan man til gengæld få lov til at lege med den når man holder pause på vej på ferie og mens man er dernede.

I mellemtiden i bilen kan man så sidde og glæde sig til at man rigtigt kan komme ud og lege med bilen snart igen.

Vær aktiv sammen med mor og far

Noget som selv ikke den sjoveste aktivitetsbog kan måle sig med, er at snakke med mor og far. Børn har nærmest altid lyst til at have en samtale kørende med de voksne når man sådan er afsted på en længere tur.

Selvom det godt kan være irriterende i længden at skulle svare på diverse spørgsmål, keder ens barn sig i hvert fald ikke så længe det varer.

Der er altid mulighed for at lege en sjov leg på vej ned i bilen. Man kan for eksempel lege ”jeg tænker på…” eller man kan kigge efter nummerplader.

Der er mange ting man kan holde børn beskæftigede på vej i bil med, hvis blot man er en smule kreativ!