Gode råd kan være særdeles hjælpsomme, når man skal på en bilferie med familien. Når man rejser med børn, og i travle perioder på en kør-selv-ferie, så kræver det typisk en del planlægning på forhånd. Vi har heldigvis samlet nogle af de bedste råd sammen til kør-selv-ferien, som du med fordel kan læse igennem.

De vigtige dokumenter

Når man tager på kør-selv-ferie i udlandet, er det selvfølgelig vigtigt at have de nødvendige dokumenter med sig. Det drejer sig blandt andet om registreringsattest, pas, kørekort, sygesikringsbevis og billetter blandt andet.

Tjek hvor I kan få rabatter

Det koster at være på ferie som familie, og derfor giver det også mening at bruge tid på at se om der findes rabatter, til diverse aktiviteter. Blandt andet er der en rabatkode til ParkMan, der eventuelt kan have interesse. Brug gerne tid på at se om der kan være penge at spare på med promokoder til turen.

Er bilen køreklar?

Når man begiver sig ud på en ferie, hvor bilen skal med, er det naturligvis også vigtigt, at den er parat til sådan en tur. Det betyder derfor, at du bør tjekke at alt virker som det skal og eventuelt får lavet et eftersyn.

Lav en pakkeliste

Når I er måske 3+ personer i familien der skal afsted, er der mange ting, som skal pakkes med på rejsen. Det kan nemt resultere i, at man glemmer noget vigtigt. En huskeliste, som er lavet omhyggeligt, er derfor enormt relevant til turen.

Husk underholdningen

En tur fra for eksempel Danmark til Italien er ganske lang og særligt for børnene, hvorfor underholdning til turen er nødvendig. Tag gerne male- og tegnebøger med, find ideer til spil i kan hygge jer med i bilen, og hav gerne iPads med. Husk dog powerbanks, hvis de løber tør for strøm.

Glem ikke snacks og vand

Lav gerne en god madpakke med holdbare snacks, så der altid er noget at spise til børnene og de voksne selvfølgelig. Overvej sunde snacks som frugt og grønt, blandt andet.

Lav stops på vejen

En direkte køretur til Sydeuropa, kan være lige hård nok for den/dem som kører, men også for børnene. En overnatning på vejen kan gøre, at turen føles mere overskuelig og så kan alle også få et ordentligt hvil.

Forbered jer på travlhed

I skolernes sommerferie og generelt højsæsoner, er der ekstra travlt på vejene i Europa, så ekstra tid bør forventes på vejene.