Når bilferien står for døren, er det værd at overveje udlejning af din bolig i den tid, du alligevel er væk fra husstanden. For der er både økonomiske og sikkerhedsmæssige fordele forbundet med det.

Det skal være nemt og enkelt at forberede sig til at udleje sin bolig, så du kan koncentrere dig om at nyde din ferie.
Herunder er der samlet nogle af de vigtigste grunde at udleje ens private bolig, hvor der er fokus på blandt andet praktiske og sikkerhedsmæssige fordele.

Du får ekstra penge på kontoen

Når du vælger at udleje din bolig kan du gøre det selv (kaldet privat udlejning) samt gennem et bureau. Det er muligt både at udleje en lejebolig samt en ejerbolig.

Huslejen som en lejer skal betale, kan du selv være med til at fastsætte i de tilfælde, hvor der er tale om privat udlejning af boliger opført efter 1991. Her kan det være op til lejer og udlejer sammen at finde frem til den ønskede og forventede husleje.

Ellers er det muligt at fastsætte husleje ved at sammenligne sin bolig med tilsvarende boliger, der bedst muligt matcher i forhold til type, beliggenhed, vedligeholdelsestilstand samt størrelse.

Du kan opbevare dine private ejendele sikkert og fortroligt med et opbevaringsrum

Ens helt private ejendele, som ikke skal med på ferien, kan blive opbevaret både sikkert og nem med et særskilt og eksternt opbevaringsrum.

Denne ekstra pladsmulighed kan være fordelagtig for de værdigenstande, du ønsker at opbevare aflåst i en location, hvor der er videoovervågning.

Hos Pelican Self Storage kan du skræddersy den opbevaringsløsning, som netop matcher dine behov. Dette handler både om den nødvendige plads, du har brugt for samt i hvor lang tid, du ønsker at have dine personlige ejendele opbevaret.

Når du har valgt dit opbevaringsrum, har du fri adgang til dette. Dette kan være både praktisk og fleksibelt som en del af dine forberedelser op til ferien, så du løbende og uden stress kan få overblik over de genstande, du vil have opbevaret.

Du minimerer risikoen for indbrud

Når der bor en lejer i din bolig, har dette betydning for risikoen for indbrud fremfor, hvis boligen stod ubeboet, mens du er på ferie.

Det Kriminalpræventive Råd I Danmark (som undersøger blandt andet forhold omkring indbrud for at kunne skabe forebyggende indsatser) har klassificeret netop aspektet med tilstedeværelsen af mennesker omkring en bolig som værende dét forhold, tyve frygter mest.

Derudover har det betydning, om tyven gennem vinduer kan få øje på værdifulde genstande.

I forhold til større og værdifulde genstande kan det også i den forbindelse svare sig at få disse opbevaret udenfor boligen i et særskilt opbevaringsrum. Dette kan blandt andet være en dyr racercykel eller et bestemt maleri.

Udlejning af bolig under ferie har praktisk værdi

Når du udlejer din bolig, varetages den daglige vedligehold af lejeren. Dette har særlig stor betydning for ferier, der varer mere end blot 1 uge.
Det ’daglige drift’ af husstanden har stor indflydelse på din boligs stand og indeklima uanset årstid.

I sommerperioden kan det have stor værdi, at boligen bliver luftet igennem. Og i vinteren har det betydning, at du ikke vender tilbage til en kold og fugtig bolig, når ferien er slut.

Derudover er der de forskellige små men vigtige gøremål, som er forbundet med de daglige, praktiske rutiner omkring boligen. Dette er blandt andet støvsugning, tømning af postkasse, løbende rengøring af overflader på borde og hylder mm.
Små ting, som over længere tid kommer til at få betydning for boligens indvendige stand.

Disse ting slipper du også for ved at lade din bolig udleje, når du tager på ferie.

Tryghed betyder at du kan nyde din ferie

De beskrevne punkter ovenfor er alle sammen medvirkende til, at du kan få en rolig ferie, hvor du ikke skal bekymre dig om hverken praktiske anliggender omkring din bolig derhjemme eller sikkerheden om den.

For mange kan det at have tryghed om sin bolig samt sine værdifulde genstande være ens betydende med at ferien kan blive nydt uden unødvendige bekymringer.

Derfor har dette mere psykiske aspekt også af værdi som en grund til at udleje bolig, når du tager på bilferie.