Af og til skal bilen synes i en synshal godkendt af Færdselsstyrelsen for at sikre, at bilen ikke har fejl og mangler, der gør, at du må ikke må køre med den på vejene. Syn skal finde sted inden for visse synsfrister, der afhænger af, hvilken type syn, du skal have foretaget. Fx skal en almindelig personbil synes fire år efter første indregistrering. Herfra skal den synes hvert andet år. Hvad tjekkes ved syn?

Find bilsyn landet over – fx i en synshal i Vejle

Det er bl.a. ting som bilens bremser, lygter og udstødning. Du får automatisk digital synsindkaldelse, hvis ikke du er blevet fritaget. Så de fleste mennesker behøver ikke selv gå og holde styr på, hvornår deres bil skal til syn. Som sagt skal synet ske i en privat synshal, og dem finder du over hele landet. I Vejle kan din bil komme til syn, så bilsyn Vejle kan være det rette valg for dig med bil i det sydjyske.

Synsresultatet kan få store konsekvenser for dig

Synsresultatet får du i en synsrapport, og resultatet får betydning for, om du må køre i bilen eller ej. Faktisk vil det værst tænkelige resultat, ”ikke godkendt”, føre til, politiet bedes af Køretøjsregistret om at inddrage bilens nummerplader. Du må i den situation ikke engang køre bilen til reparation, hvilket er privilegiet, du har ved resultaterne ”betinget godkendt” og ”kan godkendes efter omsyn”.

Er synsresultatet ”betinget godkendt” eller ”kan godkendes efter omsyn”?

Hvad er forskellen på ”betinget godkendt” og ”kan godkendes efter omsyn”? Det giver nok sig selv, at det ene synsresultat kræver et syn mere, inden bilen kan godkendes til almindelig kørsel, mens det andet ikke gør. Ved ”betinget godkendt” er der kun fundet mindre fejl, som du forventes at få fikset på et bilværksted, før du må køre rundt i bilen. Ved mere alvorlige fejl skal omsyn finde sted.

Meget kan føre til omsyn

Alt fra en ødelagt tågeforlygte til en defekt forrudevasker kan føre til et omsyn – og det kan sådan noget som et dækmønster på mindre end 1,6 mm på personbiler faktisk også, selvom det måske ikke virker som noget, der er særligt graverende – hvor lang tid tager det lige at skifte dæk? Hvis du er interesseret i at læse lidt mere om bilsyn, så kan du gøre det på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Undgå kedelige overraskelser – sæt dig ind i, hvordan syn foregår.