Når sommeren banker på døren, er der intet bedre end at pakke bilen og drøne afsted på en dejlig kør-selv-ferie. Uanset om målet er sydens sol eller en hyggelig destination i hjemlandet, stiller en længere biltur særlige krav til din bil. At gøre din bil klar til den forestående rejse er en vigtig opgave, som ikke bør undervurderes.

Med vores praktiske tips kan du sikre, at din bil er i topform og klar til at tilbagelægge de ekstra kilometer, som ferien byder på.

Få tjekket bilens bremser, aircondition, dæk m.v. på et autoværksted

Inden du begiver dig ud på de lange strækninger, er det en god idé at få bilen grundigt tjekket på et autoværksted. Du kan f.eks. besøge et værksted i Vordingborg, hvis det er her, at du bor. Her kan de professionelle mekanikere gennemgå de vitale dele og sikre, at alt er i den skønneste orden.

Start med at få bremserne tjekket. Sørg for, at bremseklodserne har den nødvendige tykkelse, og at bremsebelægningerne ikke er for slidte.

Dernæst bør du få tjekket bilens aircondition anlæg. I de varme sommermåneder er det vigtigt, at din aircondition fungerer optimalt, så du og dine passagerer kan køre komfortabelt.

Tjek også dækkenes stand grundigt. Sørg for, at mønsterdybden er tilstrækkelig, og at dæktrykkene er justeret korrekt i forhold til den belastede bil.

Derudover kan du med fordel få tjekket bilens øvrige vitale komponenter som f.eks. lygter, viskerblade og batteritilstand.

Overvej at købe en tagboks ved behov for ekstra opbevaringsplads

Når hele familien skal afsted på bilferie, kan der hurtigt opstå pladsmangel i bilen. Her kan en tagboks være en rigtig god investering. En tagboks giver dig den ekstra opbevaringsplads, som du har brug for til alt det ferierelaterede udstyr.

Rengør bilen grundigt indvendigt og udvendigt

Inden turen går hjemmefra, er det en god idé at give bilen en grundig rengøring både indvendigt og udvendigt. En ren og velplejet bil er ikke bare pænere at se på, men giver også en fornemmelse af, at der er styr på det hele, og at du kan nyde ferien til fulde.

Fyld sprinklervæske på bilen

Rengøring af forruden er et must på enhver længere biltur. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at have rigeligt med sprinklervæske på bilen, inden du kører af sted.

Fyld sprinklerbeholderen op, så du altid har væske til rådighed, når du skal rense ruden. Vælg en sprinklervæske, der er velegnet til årstiden.

Investér i smart solafskærmning, hvis du kører med børn

Lange bilture kan være en udfordring, særligt hvis du har børn med i bilen. Solen, der brænder ind gennem ruderne, kan hurtigt blive generende og skabe uro.

Investér derfor i effektiv solafskærmning, der kan monteres i bilens sideruder. Solafskærmning beskytter ikke bare børnene mod den generende sol, men skaber også mere ro og komfort i bilen. Så kan de små slappe af eller sove uforstyrret, mens I kører mod jeres destination.